Bussersbeemden 13
5706 NW Helmond
telefoon 0492 66 11 57
e-mail info@denkstap.nl

KvK Brabant  63 64 50 25
de Feuerstein methode

Denken moet je samen doen
Mensen die in de gelegenheid zijn geweest om een lezing van Feuerstein bij te wonen, zijn na afloop vaak onder de indruk. Ze zijn geraakt door de mens en door de inhoud van zijn verhaal. Ze zijn ervan overtuigd dat hier voor hen een gedachtegoed ligt dat de moeite waard is om bestudeerd te worden en dat antwoord biedt op veel, vaak intuďtieve ideeën en vragen. Ze gaan naar huis met de innerlijke behoefte het verhaal direct aan een ander te vertellen.

En dan komen ze in de problemen …. Het navertellen blijkt veel moeilijker dan verwacht. Wat was nu de kern van het betoog? Waarom moest je geen genoegen nemen met een bereikt ontwikkelingsniveau? Hoe kun je nu iemands denken verder ontwikkelen? ….. Maar de kern van het verhaal is: Wat kunnen we er zelf mee? Of blijft het werk van Feuerstein vaag en beperkt tot dit “goede nieuws”?

Het werk van Feuerstein blijft niet beperkt tot de culturele problematiek. Het is toepasbaar voor een heel brede doelgroep. Zo is het bijvoorbeeld bruikbaar voor kinderen, jongeren en volwassenen in school-, thuis- en werksituaties.